Jan ter Heide en Evelien Verkerk

KNITTED LANDSCAPE
knitted landscape

Knitted Landscape
Artists Evelien Verkerk and Jan ter Heide have been knitting for this project since July 2006. They knitted small objects and placed these in various landscapes in many different countries. The label attached to the object had the website adress www.knittedlandscape.com so whoever finds it can see the photo of this object in the landscape and give a response. The project is still going on because many people all over the world followed the idea. more...

Uit persbericht:
Knitted Landscape
VAN 24 AUGUSTUS T/M 21 OKTOBER 2007
in Het Kunstenlab in Deventer

De tentoonstelling Knitted Landscape gaf een beeld van het werk van Jan ter Heide en Evelien Verkerk van juli 2006-augustus 2007.
Hun kleine gebreide objecten verschenen op diverse plaatsen, van IJsland tot Thailand. Ze vormden een vrolijk of vervreemdend element in het landschap.
Door deze kleine toevoegingen kon men een plek anders ervaren. Verder kon de toevallige vinder het gevoel krijgen een bijzonder cadeautje te ontvangen of aan het lachen gemaakt worden. Op een aangehecht label werd verwezen naar de website www.knittedlandscape.com , waar de foto’s van alle geplaatste objecten nog steedsbekeken kunnen worden.
Nog steeds komen er navolgers bij van over de hele wereld en die sturen soms ook foto's op om op de website te zetten.
Dit was ook de opzet van het project, dat het een wereldwijde beweging zou worden.

Deze foto’s van de objecten van Jan en Evelien waren uitgebreid te zien tijdens Knitted Landscape, maar de tentoonstelling was ook een ‘work in progress’,  want het was de bedoeling dat bezoekers meebreiden aan het ‘landschap’, tijdens workshops en ook op eigen initiatief in de breihoek.

Verder werd tijdens de opening het nieuwe Deense modelabel ‘STRIKKE’ gelanceerd. De 'knitwear wintercollectie' van dit fictieve merk was 'exclusief voor Nederland' gedurende de tentoonstelling Knitted Landscape te koop.

Tijdens de tentoonstelling konden workshops gevolgd worden bij de kunstenaars, om de techniek van het breien te leren of te op te frissen.

fotos van de tentoonstelling

foto's van Strikke

Kijk voor een fantastisch filmpje van Elise van der Linden over ons werk op: www.beeld.endekunst.nl

2011 Our portrait in the book by Astrid van Loo

astounding knits the book
Mooie foto's van onze projecten en een artikel met interview in:

We've been featured in the book:
'Astounding knits', by Lela Nargi

2009-10

yarbombing the book

We zijn vertegenwoordigd met een heel hoofdstuk, interview en patronen in 'Yarnbombing, the art of knit and crochet grafitti' door Mandy Moore & Leanne Prain, een Canadees boek over guerilla knitting. Inmiddels alweer in tweede druk.
There's a whole chapter about us in 'Yarnbombing, the Art of knit and crochet grafitti', by Mandy Moore and Leanne Prain, a Canadian book about Guerilla Knitting worldwide. With Photo's, interview and patterns!
Already in reprint.

Meer: More;
Full page article in Simply Knitting Magazine (januari 2009 issue)
Het grootste breitijdschrift van Engeland heeft een hele pagina gewijd aan Knitted Landscape in het januarinummer.

Artikelen waar we in genoemd worden:
Textiel Plus winter 2009
Het Zweedse blad Hemslöjden 09/4
Verena breien 2/2009
Esta 3 van 2009

Exposities/Exhibitions 2008
I Knit Day London, Slokdarmfestival en Kunstgroep de Compagnie, Veghel

5-10-2007: Lees de recensie van Knitted landscape
op de website van Tubelight
review in dutch

23-09-2007 is er een speciale gebreide bewegwijzering aangebracht vanaf het station of vanaf de VVV (De Waag) naar het Kunstenlab. Een groot aantal objecten hing op 24 september nog steeds op z'n plek. Voor foto's kijk
On the 23d of september we made road signs pointing the public to our exhibition,
they gradually disappeared in the following weeks photo's

5 september: kijk hier voor foto's van de opening photo's of the opening of the exhibition and fashion show
en voor foto's van de modeshow van STRIKKE voor het tijdschrift STIK
We also did a side project with two dutch artisits Sigrid Spier en Almas Pieters
who make independant art magazines called STIK (partially hand printed). The september issue was Knitted landscape and we invented a new fashionlabel called Strikke photographed in the landscape between Deventer (where we live) and Zwolle where Sigrid and Almas live.

Bij de tentoonstelling is een een speciale uitgave verschenen van het onafhankelijke tijdschrift STIK over Knitted Landscape.
Hierin o.a. de resultaten van een samenwerkingsproject van Jan ter Heide en Evelien Verkerk met Sigrid Spier en Almas Pieters, de uitgevers van STIK.
STIK is te koop tijdens de tentoonstelling in het Kunstenlab.

Sigrid en Almas zijn beiden illustratoren/kunstenaars en reageren hierin op het project Knitted Landscape. Hun werk is tijdens de tentoonstelling ook te zien in de Kunstuitleen (zelfde gebouw).
Voor STIK maakten we samen een modereportage voor het modelabel STRIKKE.

Almas Pietrs en Sigrid Spier zeefdrukken voor STIK Sigrid Spier en Almas Pieters zeefdrukken een pagina voor STIK bij het Grafisch Atelier in Kampen

.