Jan ter Heide en Evelien Verkerk
Jan ter Heide en Evelien Verkerk beeldend kunstenaarsduo

alle afbeeldingen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd

Over de kunstenaars:
Jan ter Heide en Evelien Verkerk werken vanaf 1991 samen, eerst van 1992 t/m 1994 aan projecten van het kunstenaarsinitiatief 'Tour de Cuisine' met Paul Keizer, Albert Dedden en Carla Lazaroms.
Dit waren avondvullende spectaculaire diners gelardeerd met kunst en cultuur. Na afloop werd een tentoonstelling gehouden in het plaatselijke museum van de kleding en objecten. Deze exposities inspireerden om samen te gaan werken als duo.

Beiden hebben ook nog een andere baan naast het kunstenaarschap, maar desondanks kiezen ze vaak voor arbeidsintensieve technieken. Juist die ambachtelijkheid geeft een extra dimensie aan het werk.

Vanaf 1995 bestaat het werk vooral uit installaties en beelden van textiel, vaak speciaal gemaakt voor een gelegenheid of locatie, meestal naar aanleiding van deelname aan een tentoonstelling. Vanaf juni 2006 loopt een breiproject 'Knitted Landscape' dat wereldwijd al aandacht heeft gekregen.

Meer... (PDF)

Evelien CV